La Montgarnie


 
 
 

DE OMGEVING


 
 
 


 
 
 

De Omgeving

De directe omgeving van La Montgarnie is geschikt om te wandelen en te fietsen.
Het is één van de weinige gebieden in Frankrijk waar in hoog tempo fietspaden worden aangelegd. Onlangs zijn er nog nieuwe geopend langs het kanaal van Diou naar Digoin en van Diou naar Dompierre. Zo kun je kilometers onafgebroken op fietspaden en/of hele kleine wegen blijven.

Ook motorrijden is over de rustige en kleine wegen een genot en je bent niet snel uitgekeken. Het dorp Gilly sur Loire ligt 3 km verderop en heeft een postkantoor, station, winkeltje en een goed restaurant. Op 10 km ligt het charmante thermale badplaatsje Bourbon-Lancy met leuke oude straatjes en meer restaurants. Hier zijn ook wat grotere supermarkten, banken etc.
Bij Bourbon is een 9-holes golfbaan en een manege. De rivier de Loire stroomt op ongeveer 4 km van onze camping en is nog heerlijk rustig langs de oevers. Het water is schoon en geschikt om te kanoën of te vissen. Kastelen zijn er ook genoeg, het dichtste bij is in St. Aubin, op 5 km. Dicht bij Dompierre, op 10 km is een zeer uitgebreid pretpark: "Le Pal" met dierentuin. Dit is werkelijk een prima dagje uit met de kinderen.

Verder zijn er veel leuke en interessante dorpjes en steden in de buurt zoals Moulins (40 km) Vichy (70 km) Autun (70 km). Omdat wij dicht bij de Loire liggen is het weer bij ons warmer dan het noordelijker gelegen natuurpark Morvan. Dit is wel een prachtig ruig gebied waar je uren kunt zwerven door de natuur. Ook vind je daar het beroemde Bibracte, een opgraving en museum over de Kelten. Ten zuiden van de camping kom je bij het oversteken van de Loire in de Auvergne. Dit deel ervan is heuvelachtig, bosrijk, waterrijk en vol met kastelen.

De Bourgogne is natuurlijk bekend om haar gastronomie en wijn en al zitten wij niet tussen de wijnvelden er is op iets verdere afstand natuurlijk genoeg te proeven. Ons gebied is bekend om het heerlijke vlees van de Charolais koe. Op de camping geven wij u graag tips over uitstapjes en ook zijn er 2 uitgebreide mappen met info aanwezig. In Bourbon-Lancy is een VVV. Zie ook onze links.

LaMontgarnie trans

CAMPING LA MONTGARNIE

BERT & JACINTA LOORBACH

550 ROUTE DE LA MONTGARNIE
71160 GILLY-SUR-LOIRE / FRANCE

E-MAIL: INFO@LAMONTGARNIE.COM
TELEFOON: +31 6 52727230

 

DuitseVlagEngelseVlagFranseVlag

Chapetee

LA CHAPETÉE

Wij verhuren nog een heerlijk vrijstaand huis
in dit prachtige gebied! Deze is ook geschikt tot 6 personen, 
heeft een grote tuin met zwembad en een panoramisch uitzicht. 

www.lachapetee.nl